top of page

Santi Martorell

Tortosa, 1968

 

Els meus inicis fotogràfics es remunten a l’any 2000, quan la parella em regala la Nikon F80, acompanyada del llibre de fotografia de natura “Fotografiar la Naturaleza”, d’Oriol Alamany. Aquest llibre em fa descobrir la fotografia de fauna i paisatge, a la qual em dedico des d’un primer moment.

 

Al poc temps descobreixo FOTONATURA, el foro espanyol de fotografia de natura, ja desaparegut. Allí conec a grans fotògrafs, dedicats en cos i ànima a aprendre i compartir fotografia. L’entusiasme i la inquietud del foro propicia aprendre fotografia i tècniques llavors pioneres i força desconegudes a l’estat espanyol. Fruit de la investigació naixen els primers articles publicats, conjuntament amb Joan Gil, a la revista espanyola de natura VISIÓN SALVAJE explicant els últims avenços sobre la tècnica del digiscoping, i els resultats d’acoplar una càmera réflex a un telescopi terrestre.

 

Inventor d’una pletina estabilitzadora per a digiscoping que encara avui dia es comercialitza.

Pioner en l’ús de l’hidrohide a Catalunya. Ús intensiu de tumbi-hides, hides i diversos sistemes d’ocultació per a poder apropar-nos el més possible a la fauna autòctona. Fabricació de la cabina-hide amb esquís, usada pel Parc Natural per a la fotografia, observació i control de la colònia de flamencs del Delta de l’Ebre.

 

He resultat premiat en diversos concursos fotogràfics a nivell local, comarcal, nacional i internacional. L’últim, el primer premi Terres de l’Ebre de Periodisme 2021, atorgat pel col·legi de Periodistes de les Terres de l’Ebre pel reportatge de la pandémia de Covid a Tortosa.

 

Després d’anys dedicats a la fotografia de fauna i natura, em centro en la fotografia d’estudi, la il·luminació, els flaixos i tot el que envolta aquest fascinant món. Passen 2 anys d’intens aprenentatge, molta formació i grans inversions en material d’il·luminació. És llavors quan Toni Prim, reconegut fotògraf de Lleida i propietari de l’escola de fotografia “Centre d’Estudis de la Imatge” em proposa montar i dirigir una sucursal de l’escola a Tortosa.

 

Així és com començo a impartir classes de fotografia i, sobre tot, d’il·luminació. Des d’aquest moment, el treball d’estudi i les tècniques d’il·luminació defineixen la meva visió i la meva manera de veure i entendre la fotografia.

 

He publicat imatges en llibres, revistes, publicacions digitals, museus, institucions públiques, fires internacionals, etc. Un dels treballs amb més ressò internacional ha estat fotografiar durant 18 mesos més de 450 oliveres mil·lenàries per a la Mancomunitat de la Taula del Sénia. Utilitzant complexes tècniques d’il·luminació, aquestes imatges s’han publicat per tot el món, guanyant diversos premis nacionals i internacionals. Fins i tot arriba a National Geographic España, publicant una imatge dintre l’article “La sabiduría de los árboles” al maig de 2017.

 

He fet formació fotogràfica, demos, xerrades i tallers patrocinats per empreses distribuïdores de material d’il·luminació com Innovafoto (Profoto), Casanova Foto y Cromalite (Elinchrom).

 

Actualment la meva feina es centra en tres àmbits ben definits:

· Treballs i projectes fotogràfics per a clients.

· Classes personalitzades d’il·luminació i fotografia a professionals i aficionats.

· Tècnic d’il·luminació per a sessions fotogràfiques i videogràfiques.

SM6116-290122-R5.jpeg

Lloc a fotografiar: Tortosa

bottom of page